fbpx

nieuws

onder de loep

Allergenen

Het probleem van voedselallergieën groeit. Om de verantwoordelijke proteïnen of ‘allergenen’ te detecteren, heb je geavanceerde technieken nodig. ECCA gebruikt daarvoor twee analyse-types: PCR (Polymerase

> LEES DIT ARTIKEL
Mycotoxines

Mycotoxines

ECCA heeft mycotoxines één van de speerpuntanalyses binnen zijn aanbod gemaakt. Om in te spelen op concrete vragen en te anticiperen op toekomstige uitbreidingen in de wetgeving, biedt ECCA nu reeds de mogelijkheid om een uitbreidingspakket te analyseren.

> LEES DIT ARTIKEL

Waarom een Merelbeeks laboratorium Qatarese koeien mag onderzoeken

In ons land hebben we een grote kennis over voedselveiligheid. Daarom kwam de Qatarese overheid bij VITO aankloppen om hun ‘cowfarms’ te onderzoeken. In die koeienstallen gebruiken ze gezuiverd afvalwater uit grootsteden. VITO engageerde ECCA voor de analyses van het drinkwater, de geoogste gewassen en de bodem: een mooie erkenning van ons wetenschappelijk topniveau.

> LEES DIT ARTIKEL

Baanbrekende test om corona te voorkomen

ECCA is het eerste Belgische lab dat een test ontwikkelde om corona te voorkomen op de werkvloer. Met die test kan je het virus opsporen in afvalwater, in voedsel en op werkoppervlakken. Zo kan je de juiste maatregelen treffen nog voor het zich kan verspreiden.

> LEES DIT ARTIKEL