fbpx

Allergenen

Het probleem van voedselallergieën groeit. Om de verantwoordelijke proteïnen of ‘allergenen’ te detecteren, heb je geavanceerde technieken nodig. ECCA gebruikt daarvoor twee analyse-types: PCR (Polymerase Chain Reaction) en ELISA (Enzyme-Linked Immunosorbent Assay).

De ELISA methode detecteert de allergenen omdat ze binden met een specifiek antilichaam. Als die combinatie daarna bindt met een enzym gekoppeld aan secundaire antilichamen of antigenen, worden de allergenen zichtbaar door een kleurverandering die je kan meten met een spectrofotometer

Via ringtesten (proficiency testing) tonen we jaarlijks de juistheid van de analyseresultaten aan.

De R&D-afdeling breidt het aanbod aan allergeen-analyses voortdurend uit. ECCA’s ‘ISO 17025’-accreditatie voor de meerderheid van de allergeen-analyses, garandeert de betrouwbaarheid en de nauwkeurigheid van de analyseresultaten. Daarom blijven we investeren in extra test-accreditaties.

Kunnen we je helpen om allergenen op te sporen en recalls te voorkomen?

Neem gerust contact op met ons door onderstaand formulier in te vullen.