fbpx

Historiek

Eurofins ECCA is een creatief en innovatief laboratorium: onze R&D-afdeling verbetert, valideert en ontwikkelt nieuwe testmethoden. Op die manier werken we dus constant aan de analyses van de toekomst. Maar als familiebedrijf hebben we natuurlijk ook een rijk verleden. Duik je mee in onze geschiedenisboeken?

 
1980
Dr. Frank Benijts opent met ECCA een van de eerste private en onafhankelijke labs in Vlaanderen
1994
ECCA behaalt een ISO 17025-certificering
1998
Ons lab verhuist naar een nieuwe, grotere locatie in Merelbeke
2003
Door de aanhoudende groei breiden we onze onderzoeksruimte uit
2006
Zoon Tom en dochter Eva Benijts stappen in de zaak van hun vader
2007
Na de overname van het gerespecteerd voedingslaboratorium BIOTOX uit Jabbeke staat ECCA nog sterker in chemische en (micro)biologische analyses
2008-2011
Overname van verschillende klantenportefeuilles
2015
ECCA behaalt een ISO 14001-certificering
2017
De collega’s van BIOTOX verhuizen van Jabbeke naar de site in Merelbeke, waar ECCA een extra gebouw in gebruik neemt. Beide entiteiten delen voortaan eenzelfde locatie.
2019
Met QLab neemt ECCA een online platform in gebruik waarmee klanten veel gemakkelijker communiceren en analyses in real-time kunnen opvolgen
2020
Start non-food-afdeling
2021
Na een ECCA-rebranding treedt het volledige lab — inclusief BIOTOX — samenhorig naar buiten onder één naam
2024
ECCA integreert zich in de Eurofins-groep, wereldleider in analytische laboratoriumdiensten. Zo wordt ECCA meteen het grootste lab voor voeding- en milieu-analyses in België en kunnen we klanten voorzien van het breedst mogelijke aanbod en een nog betere dienstverlening. Kwaliteit, service en wetenschappelijk topniveau zijn verzekerd voor de toekomst.

Doorheen de jaren bleef onze filosofie dezelfde