Food en feed
Maatschappelijk steeg de aandacht voor veilig voedsel en gezonde diervoeding de jongste jaren enorm. En terecht. Voedselbederf, aanwezigheid van pathogenen, recalls wanneer allergenen of contaminanten opduiken in (dier)voeding … dat wil je als voedselproducent of distributeur vermijden. Daarom helpen we je door jouw voedingsmiddelen grondig te analyseren.
Hoe ondersteunen we jou?
We ondersteunen voedselproducenten en –distributeurs met:
- Controle volgens het analyseplan dat we samen kunnen opstellen
- Begeleiding bij parameterkeuze
- Voedselinformatie voor consumenten via een ingrediënten- en voedingswaardenlijst volgens de FIC-voorschriften
- Analyses voor certificering bij import en export
Welke voedingsmiddelen analyseren we?
Onze laboranten onderzoeken verschillende aspecten van:
- Aperitief tot dessert en dit inclusief de dranken
- Alle types diervoeding en het bijbehorende drinkwater
Welke analyses voeren we uit?
Omdat we zowel in chemische als in microbiologische analyses gespecialiseerd zijn, hebben we een antwoord op elke vraag om voedingsmiddelen te analyseren. Maar ook een ‘controle na reiniging’ of de analyse van lucht is ook mogelijk.
- Microbiologie: op basis van algemene en hygiënische parameters, inclusief pathogenen en challengetesten
- Fysicochemie:
- Allergenen (omgeving en eindproducten testen op de aanwezigheid van allergenen, om kruiscontaminatie te vermijden)
- Vitaminen
- Nutritionele analyses
- Contaminanten en residuen
- Additieven
- DNA-analyses incl. moleculaire biologie (authenticiteit en kwaliteit van een product - bv. vlees - garanderen aan de hand van een DNA-analyse)
Klant aan het woord
“Onze bedrijven delen dezelfde waarden: snelheid, efficiëntie en flexibiliteit”
– Marijn Dhaenens (Quality Assurance Manager bij Biscuiterie Jules Destrooper)