fbpx

Asbest

Asbest is een schadelijke stof die zich verschuilt in heel wat gebouwen. Als de minuscule vezel loskomt, kan die bijzonder ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. Daarom verplicht de overheid je om de eventuele aanwezigheid te inventariseren, om het daarna veilig te kunnen verwijderen of fixeren. Eurofins ECCA helpt je met een grondig asbestonderzoek.

 

Hoe ondersteunen we jou?

Renoveer of sloop je een ouder pand? Als Tracimat-deskundige stellen we jouw asbestinventaris en/of sloopopvolgingsplan (SOP) op. Omdat de FOD-WASO ons lab erkent, mogen we ook asbest-verdacht materiaal analyseren. Zo helpen we jou de gezondheid van medewerkers of inwoners te beschermen.

 

Welke asbestonderzoek bieden we aan?

  • Wij identificeren asbest in bouwmateriaal, bodem, verhardingslagen, water …
  • Een (verplichte) asbestinventarisatie brengt asbest in een gebouw in kaart. Dankzij de analyse en rapportering van Eurofins ECCA kan je gevaarlijke stoffen verwijderen voor de werkzaamheden van start gaan.
  • Vervolgens staan we jou bij in de opmaak van een sloopopvolgingsplan. Dit plan stippelt uit hoe je recupereerbare en schadelijke materialen best inzamelt, opslaat en afvoert.
  • Ten slotte voeren we een controle uit na de sloopwerken. Zo ben je zeker dat alles volgens plan verlopen is.

Wil je zekerheid krijgen over de aanwezigheid van asbest in jouw gebouw?