fbpx

Snelle, veilige en betaalbare asbestanalyse

Een asbestvezel is niet met het blote oog waarneembaar, maar kan wel zeer schadelijk zijn. Wil je zeker zijn dat een bepaald materiaal vrij van asbestvezels is? ECCA helpt je verder met een veilige en voordelige analyse. Om precies te beantwoorden aan je verwachtingen, hebben we specifieke oplossingen voor particulieren en voor professionelen.

Bestel nu jouw asbestanalyse voor:

Waar zit asbest?

Asbest is schadelijk voor je gezondheid wanneer je de vezels inademt. Wees daarom alert voor verdachte materialen met een wafelachtige of vezelachtige structuur, zeker in oudere gebouwen (gebouwd of verbouwd tussen 1950 en 2000). De stof kan voorkomen in golfplaten, isolatiemateriaal, elektrische leidingen, rioolbuizen, tegels, bloembakken, rond steunbalken … Kortom, overal in en rond een woning of werkruimte.

Wettelijke verplichting

Vanaf 23 november 2022 heb je een asbestattest nodig voor de verkoop van gebouwen ouder dan bouwjaar 2001. Voor de gemeenschappelijke delen van gebouwen zal deze verplichting pas gelden vanaf mei 2025.

Snel duidelijkheid

Stuur je ons een staal? Binnen de 2 werkdagen nadat we je staal ontvangen hebben, krijg je uitsluitsel en ben je klaar voor de volgende stappen. Dankzij de heldere adviezen kan je de eventuele asbestrisico’s efficiënt aanpakken.

Wil je zekerheid krijgen over de aanwezigheid van asbest in jouw gebouw?