fbpx

Eurofins EccaDemy for Food

Het delen van kennis zit verweven in onze bedrijfscultuur. Daarom organiseren we op 15 oktober 2024 ons voedingsseminarie in de Planet Group Arena (Gent), waar experts hun inzichten met jullie delen. Schrijf je tijdig in, want de plaatsen zijn beperkt!

Het programma

Deze sprekers delen graag hun inzichten met jou:

Opgelet deze presentaties worden in het Engels gegeven.

 

De deuren gaan open om 12u15, zodat we om 13u15 kunnen starten. Einde wordt voorzien omstreeks 16u30.

Daarna voorzien wij – voor wie wil – nog een receptie met een hapje en een drankje om even na te praten. We sluiten af om 18u30.

Lab ecca

Schrijf je in

Deelname aan dit seminarie is gratis. Vooraf registreren is wel noodzakelijk. Na inschrijving mag je binnenkort van ons een mail verwachten met de praktische details.

Ja, ik schrijf me in voor het voedingsseminarie:

Over de sprekers

Benedicte Sandbaek

Business Line Leader Eurofins

Benedicte Sandbaek is National Business Line Leader bij Eurofins Food, Feed & Water Benelux. Ze heeft jarenlange ervaring in andere functies, bij Eurofins Vitamin Testing A/S, Essentia Protein Solutions, BHJ en Eurofins Group. Sandbaek behaalde tussen 2009 en 2012 een Master of Business Administration (M.B.A.) in Bedrijfskunde en Management aan Coventry University. Ze bezit een uitgebreide skillset en combineert deze met ervaring op vlak van voedingsindustrie, ingrediënten, HACCP, voedselverwerking, vlees en meer.

Koen De Reu

ILVO
Beheersing van voedselpathogenen in de productie omgeving: praktische aanpak

Koen De Reu studeerde af aan de Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen van de Universiteit Gent. Hij begon zijn professionele carrière bij het voormalige Rijkszuivelstation Melle. In 2000 veranderde hij van functie en begon zijn onderzoekscarrière in de voedsellevensmiddelenmicrobiologie. Dit resulteerde in een doctoraat in de Toegepaste Biologische Wetenschappen. Momenteel werkt hij als Senior Onderzoeker bij het inmiddels geheroriënteerde en hernoemde instituut ‘Instituut voor Landbouw-, visserij- en voedingsonderzoek (ILVO)’, Eenheid Technologie en Voeding. Zijn onderzoek blijft gericht op microbiologisch onderzoek doorheen de ganse agro-voedingsketen, met bijzondere aandacht voor pluimveemicrobiologie, voedselpathogenen zoals Salmonella en Listeria monocytogenes, reiniging en desinfectie en biofilms. Hij was intussen promotor van meer dan 10 doctoraten en auteur van een 75-tal wetenschappelijke publicaties.

Max van Leeuwen

Director - Eurofins Food Safety Solutions
Listeria Management - Insights from 10 Years of Regulation in the Netherlands

Max van Leeuwen is sinds mei 2022 directeur bij Eurofins Food Safety Solutions. Van Leeuwen is geen onbekende in de foodsector: je zou hem kunnen kennen vanuit zijn vorige functie, toen hij werkte als Group QESH-manager bij Group of Butchers. Hij vertelde ooit: “De theorie achter voeding fascineert mij. Waarom is een voedingsmiddel lekker of langer houdbaar? Waarom heeft het een bepaalde kleur? En welk effect heeft de verpakking op het eindproduct?”

Met zijn studie Food&Business in Delft en later ook bij de Master Food Quality Management aan de Universiteit van Wageningen vormt hij een belangrijke pilaar in de foodsector.

Eric Jamin

Eurofins Authenticity Competence Center manage
How to test for food fraud?

Eric Jamin is Business Unit Manager van het Eurofins Authenticity Competence Center. Na zijn eerste promotieonderzoek naar stabiele isotopenanalyse van fruit en tabak, is hij betrokken geweest bij kwaliteitsborging, klantenondersteuning en onderzoek & ontwikkeling in de analytische chemie van voedingsmiddelen. Tot op heden heeft hij bijgedragen aan meer dan 50 wetenschappelijke publicaties.