fbpx

Asbestanalyse

Snelle, veilige en betaalbare asbestanalyse

Asbest is niet met het blote oog waarneembaar maar kan wel zeer schadelijk zijn. Wil je zeker zijn dat een bepaald materiaal vrij is van asbestvezels? Ons laboratorium helpt je graag verder met een veilige en voordelige analyse. Binnen de 2 werkdagen nadat we je staal ontvangen hebben, krijg je uitsluitsel en ben je klaar voor de volgende stappen. 

 

Waar zit asbest?

Asbest is schadelijk voor je gezondheid wanneer je de vezels inademt. Wees daarom alert voor verdachte materialen met een wafelachtige of vezelachtige structuur, zeker als je een oudere woning hebt (gebouwd of verbouwd tussen 1950 en 2000). De stof kan voorkomen in golfplaten, isolatiemateriaal, elektrische leidingen, rioolbuizen, tegels, bloembakken, rond steunbalken … Kortom, overal in en rond je woning of werkruimte. Denk je dat er asbest aanwezig is? Laat het materiaal dan zo snel mogelijk onderzoeken.

Asbest analyse

bestel een staalnamekit

Binnen de week na je bestelling ontvang je een professioneel pakket om het staal te versturen. Verstuur je het staal liever zelf? Dat kan ook! Verstuur het dan dubbel verpakt naar ons volgens deze instructies.

Asbest analyseren

bezorg ons
een staal

Doe een staal op de post of geef het af in ons laboratorium volgens de instructies in de kit. Vermeld zeker de bestelbonreferentie op de verpakking (zakje of envelop). Deze informatie hebben wij nodig voor de opstart en verwerking van de analyse.

Analyse asbest

lees ons advies

Binnen de 2 werkdagen nadat we jouw staal hebben ontvangen, krijg je een mail met het resultaat.

Veilig een staal nemen

Op deze manier garandeer je een veilige staalname:

Benieuwd hoe een asbestanalyse bij Eurofins ECCA verloopt? Ontdek het hier!

Asbestanalyse aanvragen

Ben je bezorgd over asbest in jouw gebouw? Dan heb je twee opties om jouw staal op te sturen (en vervolgens een asbestanalyse te laten uitvoeren).

Wil je zekerheid krijgen over de aanwezigheid van asbest in jouw gebouw?